باتوجه به کشت مجدد پاییزه باید به عوامل موثر بر جوانه زنی بذر توجه داشت عواملی همچون دما، رطوبت، اکسیژن، نور. دما دمای بهینه برای جوانه زنی بین 25-21 درجه سانتیگراد است، که دمای بالاتر باعث ایجاد یا نوع خفگی ثانویه شده و از جوانه زنی بعضی از بذر ها جلوگیری می کند. دمایی پایین تر سرعت جوانه زنی را گاهش می دهد. رطوبت رطوبت ناکافی می تواند درصد جوانه زنی و هم سرعت جوانه زنی را کاهش دهد، برخی بذرها به رطوبت بالا برخی به رطوبت پایین برای جوانه زنی نیاز دارند. مثال گوجه نسبت به فلفل برای جوانه زنی نیاز به آب بیشتری دارد. اکسیژن به طور کلی در هوا و خاک اطراف بذر، اکسیژن به اندازه کافی و قابل دسترس برای جوانه زنی وجود دارد، در آبیاری زیاد بذرها زیر یک پوشش کاملا خیس نمی توانند تنفس کنند و دچار خفگی می شوند و در نتیجه باعث کاهش درصد جوانه زنی می شود. نور قرارگیری در سطوح بالای نور سفید در طول دوره جوانه زنی ممکن است مانع طویل شدن ریشه چه و رشد گیاه و در نتیجه عدم یکنواختی در گیاهان شود، این ممانعت از جوانه زنی نمی شود، اما درصد جوانه زنی را کاهش می دهد.
درباره این سایت